Affärsjuridik:
Aktieägaravtal

Vi på Creo Advokater har lång erfarenhet av bolagsfrågor, vi hjälper er att förebygga problem genom att upprätta aktieägaravtal och bolagsordning som passar era unika behov och mål och som minskar risken för delägarkonflikter.

UPPRÄTTA EN STARK GRUND FÖR ER VERKSAMHET MED BRA AKTIEÄGARAVTAL

Ett bra och verksamhetsanpassat aktieägaravtal är nyckeln till att reglera förhållandet mellan olika delägare och säkerställa en smidig drift och utveckling av bolaget.

NÄR BEHÖVS ETT AKTIEÄGARAVTAL?

Många aktiebolag är ägda och drivs av flera delägare. För att säkerställa att alla parter har en gemensam syn på bolagets förvaltning och framtid kan ett aktieägaravtal vara av stor vikt. I detta avtal kan ni fastställa viktiga aspekter som:

 • Styrelsen: Besluta om hur styrelsen ska utses, vem som gör vad och krav på delägaraktivitet för att säkerställa en effektiv styrning av bolaget.
 • Vinstfördelning: Klargöra hur bolagets vinster ska fördelas bland aktieägarna för att undvika potentiella konflikter.
 • Bolagsvärdering: Definiera hur bolaget ska värderas, vilket blir avgörande vid exempelvis försäljning av andelar.
 • Äktenskapsförord: Vid delägares skilsmässa kan ni råka ut för att aktierna skiftar ägare, säkerställ att så inte sker genom avtal om äktenskapsförord.
KÖPA UT DELÄGARE ELLER BLI UTKÖPT

Situationer uppstår där en delägare vill sälja sina aktier eller lämna bolaget. Utan aktieägaravtal kan vem som helst komma in i bolaget, vilket kan skapa oönskade scenarier för övriga delägare. Genom att tydligt definiera villkoren för utköp i aktieägaravtalet sparar ni tid och undviker onödiga situationer och tvister.

AKTIEÄGARAVTAL ELLER BOLAGSORDNING

Varje aktiebolag måste ha en bolagsordning som innehåller vissa grundläggande regler. Aktieägaravtalet kompletterar detta genom att reglera förhållandet mellan olika aktieägare, något som bolagsordningen inte kan täcka på samma sätt.

HUR VI HJÄLPER ER

Vi hjälper er att förebygga problem genom att upprätta aktieägaravtal och bolagsordning som passar era unika behov och mål och som minskar risken för delägarkonflikter.

Låt oss ta hand om er och era frågor av juridisk natur, så att ni kan fokusera helt på er verksamhet.

Kontakta oss på 08 120 196 15 eller genom kontaktformuläret nedan så ringer vi upp.

  KONTAKTA OSS

  Har ni några frågor ni vill diskutera eller ha råd i aktuella ärenden
  är ni välkomna att ta kontakt med oss antingen via telefon eller e-post.

  Tack!

  Creo kommer att kontakta dig inom kort.

  Till startsidan